sâmbătă, iunie 15, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Recondiționarea jantelor, de la mici retușuri la o schimbare totală!

Îți adori mașina, îți place să arate perfect și să funcționeze mereu ca un ceas? Te înțelegem perfect, pentru că și noi suntem la fel. De aceea, suntem aici pentru tine! Pentru a-ți oferi soluții ca mașina ta să funcționeze mereu perfect. Și să arate impecabil. Fără să te coste sume uriașe, care să-ți afecteze bugetul familiei. Crezi că exagerăm? Nu, pentru că știm exact cum să abordăm problemele. Și, mai ales. să găsim cele mai bune soluții. Astfel încât mica bijuterie cu roți să aibă parte de cel mai bun tratament.

Ce să-i faci atunci când vine vorba despre jante?

Există multe situații când se impune să mergi cu mașina la un service de specialitate. Și unele în care ai putea să te descurci și singur. Nu ne vom ocupa în rândurile de mai jos să îți vorbim despre fiecare. De ce? Pentru că ar dura prea mult. Și nici nu ne putem lăuda că avem prea mult spațiu la dispoziție.
Una dintre problemele cel mai frecvent întâlnite sunt jantele. Cel mai probabil, și în ceea ce privește mașina ta, acestea și-au pierdut deja strălucirea. Sunt îndoite, zgâriate sau decolorate. Este și normal să arate așa, din moment ce folosești mașina zilnic. În plus, drumurile noastre nu pot fi numite chiar cele mai bune. Și mai există și alți factori care le pot afecta jantelor aspectul. Te gândești care ar fi cea mai soluție în acest caz? Nu, nu ne referim la înlocuirea lor așa cum probabil ai crezut. Ci la recondiționarea lor.

Apelează la profesioniști

La prima vedere, fiind vorba de recondiționare, te gândești că nu este nimic complicat, și cel mai probabil te-ai descurca și singur foarte bine cu această operațiune. Noi îți spunem că ar trebui să uiți acest gând, mai ales că vrei ca mașina ta nu doar să funcționeze așa cum trebuie, ci și să arate bine, nu ca și cum tocmai ce a trecut printr-o zonă de asediu.
Așadar, dacă jantele mașinii tale sunt fabricate din aluminiu sau orice alt aliaj, iar deteriorarea lor nu este chiar atât de gravă, cel mai indicat în acest caz este să apelezi la serviciile unei firme profesioniste care se ocupă de repararea sau recondiționarea lor.

Ce înseamnă recondiționarea jantelor?

Am tot vorbit despre recondiționarea jantelor, dar cu toate acestea până acum am omis să oferim un fel de explicație referitor la această operațiune, în ce constă ea în mod concret.
Pentru a fi recondiționate în mod profesionist, jantele sunt prelucrate astfel încât la final, ele vor arăta la fel de bine ca atunci când erau noi. Dacă alegi niște profesioniști pentru această operațiune, vei avea parte și de corectarea unor defecte, cum este și cazul îndoiturilor, de exemplu. Așadar, chiar nu mai ai niciun argument prin care să ne spui că nu vrei să apelezi la o echipă de profesioniști pentru asta, pentru că sigur te vei descurca și singur! Crede-ne, nu este deloc așa!

Jante vopsite… De ce nu?!

Sunt mulți conducătorii auto care își iubesc cu adevărat mașinile, și de aceea nu ezită să le ofere cele mai bune produse și servicii de pe piață. În același timp, oamenii au tendința de a personaliza ceea ce le aparține, și cel mai probabil și tu faci la fel. Am făcut această introducere ceva mai amplă pentru că avem o sugestie pentru tine, una pe care ai putea să o găsești interesantă. Vopsirea jantelor! Da, exact, ai citit foarte bine!
Vopsirea jantelor poate fi o altă operațiune prin care îți poți personaliza mașina, după bunul plac. Sau, poate, uneori chiar se impune și atunci nu mai vorbim de un simplu moft, ci de o necesitate!

Vopsire clasică

Există, după cum ne spun specialiștii în domeniu, două metode de vopsire a jantelor. Prima pe care o avem în vedere este cea clasică, la pistol, și care se referă de fapt la șlefuire, aplicarea unui strat pregătitor, aplicarea vopselii și operațiunea se încheie cu un strat de lac cu uscare la cuptor. Este o metodă bună, dar care nu are o rezistență prea mare.

Vopsire electrostatică

Cea mai bună metodă de vopsire a jantelor mașinii tale este cea electrostatică, sau prin sablare, cum mai este ea cunoscută. După cum îi spune și numele, se va începe întotdeauna cu sablarea suprafeței, urmată de folosirea unei perii electrostatice de tip fuller, după care are loc aplicarea culorii dorite. Operațiunea de vopsire se încheie cu un strat de lac electrostatic și călirea la cuptor. Această metodă este considerată mult mai eficientă și mai rezistentă decât prima metodă, dar are dezavantajul că te va face să scoți ceva mai mulți bani din buzunar. Acum, că știi despre ce este vorba în cazul amândurora, tu vei decide care este cea care ți se potrivește cel mai bine,

”Pot să mă descurg și singur!”

O recunoști? Bineînțeles, pentru că este replica folosită cel mai frecvent de posesorii de autoturisme, care vor să iasă mai ieftin. Probabil că și tu ai folosit-o, iar acum te bate gândul să încerci să îți recondiționezi jantele de unul singur. Mai ales că ai observat pe internet sau pe rafturile unor magazine mai multe spray-uri sau kit-uri care promit că îți recondiționează jantele la perfecție. Recomandarea noastră este să renunți la acest gând, deoarece nu există un astfel de produs, nu ești suficient de bine pregătit pentru această operațiune, iar atunci când vine vorba despre mașina ta nu trebuie să existe compromisuri!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare