miercuri, mai 29, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Design de interior pentru amenajarea unui balcon mic

Deși îți dorești să locuiești într-o casă în care spațiul disponibil să nu fie o problemă și care să îți permită amenajarea acestuia după bunul plac, realitatea este că nu ai deloc parte de așa ceva. Nu doar că locuiești la bloc și camerele sunt destul de mici. Dar și măcar balconul nu este ceva mai ofertant din acest punct de vedere. Amanajarea balconului, în special a celui de dimensiuni reduse poate fi văzută ca o adevărată provocare. Dacă ai nevoie de ceva inspirație în acest sens, atunci hai să vedem care ar fi sugestiile noastre pentru tine.

Apelează la mobilier compact

Fiind vorba despre un balcon de mici dimensiuni, este clar că nu vrei să aglomerezi inutil spațiul, dar nici nu vrei să renunți la anumite obiecte care îți sunt utile. În această categorie intră și piesele de mobilier. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că mobilierul pliabil și compact este cea mai bună alegere. Sigur găsești pe internet sau în magazinele de specialitate scaune care se pliază. La fel și mese, sau chiar și băncuțe cu spațiu de depozitare. Vei economisi spațiu valoros. Ceea ce este exact scopul tău, nu-i așa?

Plante aromatice în ghivece suspendate

Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, atunci această sugestie sigur va fi una pe placul tău. Adori gustul pe care îl dau preparatelor tale plantele aromatice proaspete așa că… profită de balconul mic pe care îl ai pentru a le planta în ghivece suspendate. Nu doar că sunt ușor de îngrijit și ai mereu la îndemână ceea ce ai nevoie pentru a da un gust bun anumitor mâncăruri, dar în acest fel ai parte de mica ta oază de relaxare și verdeață. Ce poate fi mai bun decât atât?

Jaluzele verticale pentru intimitate

Cu toții ne dorim acea intimitate care să ne ferească de ochii curioșilor, iar pentru a oferi și un aspect plăcut balconului nostru de mici dimensiuni, să optezi pentru jaluzele verticale este cea mai bună decizie. Evident, nu este obligatoriu să optezi pentru ele, pentru că pe piață se găsesc numeroase metode de a-ți asigura intimitatea dorită, dar am vrut doar să îți facem o sugestie. În plus, jaluzelele verticale au avantajul că îți protejează acest spațiu de razele puternice ale soarelui sau a vântului puternic.

Iluminarea spațiului

Chiar dacă balconul tău nu este unul care să impresioneze prin dimensiuni, îi poți oferi acel aspect care să îl transforme total. Dacă vei opta pentru un iluminat aparte, serile pe care le vei petrece aici vor fi cu adevărat speciale. Și, pentru că vorbim despre un spațiu mic, nu este cazul unor corpuri de iluminat de mari dimensiuni, așa că trebuie să optezi pentru cele care se încadrează perfect în atmosferă. Spoturile, lămpile solare, anumite lămpi decorative, una sau două aplice așezate în mod strategic… Sunt doar câteva sugestii, dar tu ai libertatea să alegi orice îți face plăcere.

Covoare și perne

Chiar dacă este un balcon, nu trebuie neapărat să fie un spațiu de depozitare. Gândește-l mai mult ca o altă cameră, care are nevoie de acele elemente de decor care să o pună mai bine în valoare. Covoarele sunt cele care te ajută să oferi un alt aspect balconului, iar pentru un plus de stil și de confort, pernuțele decorative sunt perfecte. Optează, în ambele cazuri, de culori vii, care pot să îi aducă mai multă veselie acestui spațiu, care va deveni rapid preferatul familiei.

Rafturi pe pereți

Dacă tot ești nevoit să păstrezi anumite lucruri în balcon, nu le depozita pe jos sau în dulapuri care îți ”fură” și mai mult din spațiul și așa insuficient. Pe cât posibil, încearcă să montezi pe pereți rafturi sau suporturi speciale. În acest fel vei elibera spațiul de pe podeaua balconului și ai mereu la îndemână ceea ce ai nevoie.

Mese pliabile

Adori ideea de a-ți petrece serile în balcon, citind o carte bună și savurând o ceașcă plină cu ceai? Nu lăsa spațiul mic al balconului să devină un dezavantaj, ci învață cum să gândești eficient. În locul unei măsuțe clasice poți opta pentru una pliabilă, pe care să o scoți doar la nevoie. Apoi, eventual, o poți strânge și depozita până data viitoare când urmează să o folosești iar. Cine a spus că un balcon mic își poate limita visele să devină realitate.

Un mic atelier de lucru

Ai parte de multă lumină naturală în balconul tău? Atunci de ce să nu profiți de ea pentru a-ți urma pasiunile? Altfel spus, este cel mai bun loc pe care îl poți transforma într-un mic atelier de creație sau de lucru? Un mic șevalet pentru pictură – mai ales dacă ai parte și de o priveliște aparte, sau un loc unde să lucrezi la mașina de cusut, să tricotezi sau să creezi mici obiecte de decor sună chiar bine, nu?

Inspiră-te de pe internet

Nu ești singura persoană care are un balcon mic, așa că poți să tragi puțin cu privirea și la alte persoane care au avut parte de această provocare și au reușit lucruri cu adevărat fantastice. Noi doar ți-am oferit un punct de plecare, tu ești cel/cea mai în măsură să amenajeze acest spațiu după bunul plac. Prin combinarea acestor idei și adaptându-le în funcție și de imaginația, dar și spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți transforma balconul mic într-un spațiu cu adevărat confortabil și plăcut, numai bun pentru clipele relaxare de care avem cu toții nevoie.

Daca esti in cautarea unei companii de design interior, cu experienta, poti urmari chiar si PodCast-uri din acest domeniu: https://www.youtube.com/@RedecoreazaCuEmma/videos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare