joi, septembrie 19, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Ce unelte ai nevoie ca începător în ale pescuitului

Se spune că te naști cu microbul pescuitului. Și sunt anumite persoane care sunt ”pescari de profesie”. Nu vom sta acum să analizăm cât de adevărata afirmația celor de mai înainte. Dar este cert că nu sunt deloc puțini cei care au această pasiune. De aceea, încearcă permanent nu doar să prindă acele capturi impresionante. Ci să fie bine dotați cu uneltele și echipamentele necesare. Ba chiar și câte ceva în plus. Nu despre profesioniștii în domeniu am ales să îți vorbim noi în rândurile de mai jos. Ci despre cei aflați la început de drum.

Unelte esențiale pentru un novice

Dacă nu ai mai încercat până acum această metodă de relaxare și ai fost invitat de un prieten sau cunoscut la o partidă de pescuit, nu te poți duce chiar cu mâna goală. Sau poate că vrei să vezi și tu care este fascinația pentru această activitate. Oricare ar fi cazul tău, trebuie să fii conștient că ai nevoie de unele echipamente esențiale pentru ca partida ta de pescuit să fie una plăcută. Și, de ce nu, să și prinzi ceva pește. Hai să vedem împreună ce putem găsi în acest sens.

Lansetă, undiță și mulinetă

Pentru început, o undiță, o lansetă și o mulinetă care sunt adaptate tipului de pescuit pe care îl vei practica sunt de neînlocuit. Nu te poți numi pescar dacă nu ai măcar câte un exemplar din fiecare. Pentru pescuitul în apă dulce, o lansetă medie de țărm și o mulinetă ușoară sunt cele mai bune pentru care poți opta. În schimb, pentru pescuitul la crap sau în ape mai mari, poți opta pentru lansete mai lungi: Dar și pentru mulinete care se caracterizează printr-o capacitate mai mare de fir.

Gută sau fir de pescuit

Degeaba ai undițe și lansete dacă nu ai și firul potrivit pentru ele. Alege un fir de pescuit potrivit pentru specia de pește pe care intenționezi să o prinzi în cârlig. Și mediul în care vei pescui. Guta cu o rezistență potrivită și un diametru corespunzător va asigura o partidă de pescuit mai plăcută. Dar și cu rezultate mai bune. Dacă nu știi de care să alegi, mai ales ținând cont că ești la început în ale pescuitului, nu ezita să ceri sfatul pescarilor cu experiență. Sau al personalului de la magazinele de specialitate. Sigur vei reuși să alegi ceea ce se potrivește!

Accesorii de legare a nodurilor

Acest set de accesorii de dovedește util chiar și pentru pescarii cu experiență. Nu doar pentru cei aflați la început de drum. Prin urmare, caută pe internet sau în magazinele care sunt specializate în acest domeniu setul de accesorii pentru legarea nodurilor de care ai nevoie. Îți va fi mult mai simplu dacă optezi pentru așa ceva. De ce? Fiindcă astfel putea în acest fel să legi corect mai multe tipuri de noduri. În acest vei putea să îți păstrezi echipamentul în condiții de bună siguranță, iar abilitățile tale de pescuit vor fi la rândul lor mult mai bune.

Set de momeli

Da, știm, ești încă un începător în ale pescuitului, dar asta nu se traduce prin a fi un ignorant în domeniu. De aceea ai nevoie de un set de momeli. Există o ofertă mai mult decât generoasă în acest sens pe piață, dar pentru că vorbim de un novice, care încă nu are suficientă experiență, recomandarea noastră este să apelezi la acele seturi care sunt alcătuite din momeli variate.

În acest fel ai la dispoziție mai multe opțiuni, în funcție de specia de pește pe care intenționezi să o pescuiești. Există momeli speciale pentru crapi, știuci și alte specii de pești pe care abia aștepți să le vezi prinse în cârligul tău. Momelile de care vorbim ponesc de la viemuși și râme vii și ajung până la năluci artificiale, toate menite să te ajute să prinzi pește. Doar ceva noroc îți mai trebuie, pentru că în rest ești chiar bine aprovizionat!

O geantă și o cutie de pescuit

Pentru a transporta tot ce ai pregătit pentru partida de pescuit trebuie să fii bine organizat. Ai nevoie de o cutie, sau și mai bine o geantă specială, cum ar fi de exemplu un rucsac. Vei putea în acest fel să îți organizezi mult mai bine uneltele și echipamentele cu care ești dotat. Dar le și transporți mult mai ușor. Optează pentru acele modele rezistente și impermeabile, pentru că sigur vei avea parte și de condiții meteorologice deosebite, nu doar un mediu umed.

Cort sau umbrelă de pescuit

Aminteam ceva mai sus de condițiile meteorologice care de care poți avea parte în cadrul unei partide de pescuit. De asemenea, se poate pescui nu doar pe timp de zi, ci și noaptea. Prin urmare, în funcție de locul și condițiile meteo, un cort sau o umbrelă de pescuit nu ar trebui să lipsească din dotarea ta ca pescar începător, pentru a-ți adăpost și confort pe timpul partidelor de pescuit mai lungi.

Scaun de pescuit

Chiar dacă nu pare, pescuitul este un sport care poate fi destul de… plictisitor și solicitant în același timp, mai ales pentru cei aflați la început de drum. Prin urmare, un scaun de pescuit este cel care salvează situația atunci când ai obosit să stai într-o singură poziție atunci când pescuiești, și îți poate oferi și relaxarea de care ai nevoie.
Există mult mai multe echipamente și unelte necesare pentru o partidă de pescuit. Noi am vrut să le oferim doar pe cele mai importante dintre ele, un fel de bază de plecare pentru un pescar începător. Restul, rămâne la libera alegere!

Articole populare