sâmbătă, iunie 15, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Beneficiile dovedite ale uleiului de cocos

Dacă ești preocupat de starea ta de sănătate, atunci este clar că ai început să faci unele schimbări în bine în viața ta. Ai început să îți schimbi stilul alimentar, faci mai multă mișcare, te hidratezi așa cum trebuie. Și dai importanța cuvenită odihnei și multe altele. Dar, printre acele schimbări din viața ta este că ai început să apelezi și la anumite produse naturale pentru îngrijirea corporală. Pentru că ai înțeles beneficiile acestora. În acest sens, ți-ai îndreptat atenția către anumite uleiuri. Efectele lor curative au fost demonstrate de-a lungul timpului și prin numeroase studii științifice.
Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri, cel de cocos, este plin de beneficii pentru organismul uman. Mai ales că nu este bine suportat.

O piele și un păr frumos

În urma cercetărilor în domeniu, s-a demonstrat că, dacă se folosește cu regularitate uleiul de cocos, atunci acest lucru duce la prelungirea tinereții. Și la sănătatea pielii și a părului.

Un adevărat aliat pentru starea ta de bine

Dintre beneficiile uleiului de cocos mai menționăm: încetinește formarea ridurilor; hidratează, hrănește și catifelează pielea. Efect anti-inflamator – reduce pierderea proteinelor în timpul spălării. Protejează pielea de factorii externi (ultraviolete dăunătoare, bacterii, viruși, murdărie, praf, etc). Hrănește și hidratează pielea după epilare, creează un strat protector stabil. Acesta ajută la uniformizarea și frumusețea bronzului. Și menține unghiile sănătoase și rezistente. În plus, elimină stresul și oboseala psihică.

Face minuni pentru ten

Pentru că este plin de acizi hialuronic, lauric, miristic şi alţi acizi graşi saturaţi, uleiul de cocos are proprietatea că este foarte repede absorbit în piele. Aplicarea uleiului de nucă de cocos ajută la menținerea sănătății și frumuseții tuturor tipurilor de piele. Dar este recomandat în special pentru cel uscat, exfoliat, aspru și cel predispus îmbătrânirii pielii.
De asemenea, uleiul de cocos ajută la netezirea în mod semnificativ a pielii. Aceasta devine și mult mai elastică. Se mai poate folosi cu succes și în caz de alte probleme ale pielii. Precum exfoliere, inflamație, iritație.
Reprezentantele sexului frumos vor fi mai mult decât mulțumite să afle despre aceste efecte benefice ale uleiului de cocos. De ce? Pentru că ele se află mereu în căutarea produselor care să țină deoparte semnele îmbătrânirii premature.

Uleiul ideal pentru plajă

Uleiul de cocos natural, pe lângă alte avantaje, care este folosit în formă pură, îți este foarte util atât înainte, cât și după ce ați mers la plajă sau la solar. Astfel, acesta contribuie la un bronz uniform; hidratează pielea pentru o lungă perioadă de timp; nu permite pielii să se usuce; previne apariţia ridurilor premature și este hipoalergenic.

Calmează arsurile solare

Masarea uşoară şi îmbibarea acestuia în piele după arsurile solare face ca arsurile cauzate de soare să nu mai fie atât de neplăcute. De asemenea, uleiul de cocos poate fi utilizat și ca metodă de bronzare, atât înainte de o ședință, cât și după ea, pentru a hidrata pielea din nou. Bronzul va fi unul uniform, iar culoarea acestuia va fi una plăcută. Ce ai putea să îți dorești mai mult? Calea spre un bronz perfect este acum mult mai ușoară.

Vă scapă de vergeturi

Din cauza fluctuațiilor de greutate, a faptului că ați devenit mămică sau a altor motive, este posibil ca și dumneavoastră să vă confruntați cu neplăcutele vergeturi. Și nu sunt deloc puține Evele aflate în această situație, și care sunt mereu în căutarea soluției care să le scape de inesteticele semne de pe abdomen, sâni sau coapse. Nu mai trebuie să căutați sau să folosiți produse scumpe care de cele mai multe ori nu au niciun efect.

Mult mai simplu, dar și cu efect mult mai bun este tot uleiul de cocos. Dacă nu știați, uleiul de cocos este una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina E, recunoscută ca fiind un antioxidant puternic. Aplicat pe piele protejează celulele de degenerare, așa că poate fi folosit cu succes și în tratamentul vergeturilor. Este folosit însă mai mult în sens profilactic, așa că dacă sunteți însărcinată și vreți să preveniți vergeturile, tocmai ce ați aflat o metodă naturală de a le ține la distanță.

Mai multă energie

În afară de efectele la exterior ale uleiului de cocos, acesta mai este recunoscut și pentru faptul că vă ajută să scăpați mai ușor de stările de oboseală. Ba, mai mult, aduce și ceva mai multă energie atunci când se simte nevoia. Pentru a beneficia de efectele sale benefice în acest sens, nu este nevoie de nimic altceva decât adăugarea unei linguriță de ulei de cocos în cafeaua de dimineață, smoothie, ceai, sau orice preparat vă face plăcere să îl consumați. Totul va avea un gust mult mai bun și va fi și ceva mai sănătos.

Ce facem dacă uleiul se îngroaşă?

Este posibil ca uleiul de cocos să se îngroașe, iar acesta este de fapt un semn că uleiul este unul natural, deoarece acesta are punctul de topire de 25 de grade Celsius. Pentru ca uleiul să se topească, puneți borcanul sub un jet de apă caldă sau depozitați-l într-un loc cald, cum ar fi baia.
În schimb, dacă preferați să-l folosiți mai mult în starea lui mai îngroșată, atunci păstrați-l într-un loc răcoros (sub 20 grade) sau în frigider, astfel încât să puteți folosi uleiul ca o cremă hidratantă.
Cu siguranță mai sunt și alte beneficii ale uleiului de cocos, poate dumneavoastră mai cunoașteți și altele. Așteptăm și opiniile dumneavoastră, despre felul cum folosiți acest ulei și ce alte proprietăți ale acestuia v-au fost de folos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare