joi, iulie 25, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Masa de masaj, un accesoriu practic și util!

După o zi obositoare petrecută la muncă cu toții ne dorim câteva clipe de relaxare, în care să scăpați de tensiunea nervoasă acumulată. Ca să nu mai vorbim de oboseala acumulată. O soluție potrivită ar fi apelarea la unele ședințe de masaj. Ele vor face minuni cu starea dumneavoastră de bine.

Ce este masajul?

Potrivit specialiștilor, masajul ”reprezintă un grup de manevre de tip manual sau tehnic prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente. Cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă. Precum și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi igienic, profilactic, terapeutic și/sau recuperator. De altfel, sunt recunoscute peste 80 de modalități de masaj.

Caracteristicile unei mese de masaj

Dacă vă doriți să vă faceți o afacere dintr-un salon de masaj, primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este achiziționarea unei mese de masaj profesioniste. Aici vă venim noi în ajutor cu unele informații. Și vă facem o listă cu detaliile de care ar trebui să țineți cont atunci când faceți această alegere. Nu uitați niciodată că este posibil ca unii clienți să vă solicite ședințe de masaj la domiciliu. Prin urmare, veţi transporta masa de masaj, ocazional sau foarte des. De aceea, nu vă zgârciți atunci când vine vorba de un produs de calitate. Dar, să detaliem…

Greutatea statică şi de utilizare

Ați auzit cu siguranță de cele două. Noi o să vă spunem doar care este diferența dintre ele. De obicei, greutatea de utilizare reprezintă maxim o treime din greutatea statică. Prin urmare, alegerea unei mese foarte uşoare va influenţa şi tipul de clienţi pe care îi poate susţine. De asemenea, şi tipul de terapie pe care îl puteți aplica.

Gradul de confort şi designul mesei

Un client care vine pentru prima dată la o ședință de masaj, sau chiar și unul cu ceva experiență în domeniu, va observa prima oară cele de mai sus. Dacă vă doriți ca aceștia să revină cu plăcere în salonul dumneavoastră, atunci dați atenția cuvenită grosimii saltelei. Precum și densitatății ei. Și nu faceți rabat la calitatea capitonării. Specialiștii susțin și că textura şi culoarea husei au şi ele o mare influenţă asupra relaxării clientului, aşa că alegeţi modelul care se potriveşte cel mai bine tipului de masaj oferit.

Garanția produsului

Acest aspect este important pentru dumneavoastră, în calitate de maseur profesionist. Știți desigur că o masă de masaj, în special cea portabilă, este prevăzută cu mai multe accesorii, care au dezavantajul că în timp se deteriorează. Așa că țineți cont să aveți parte de o garanție a produsului bună și să beneficiați de serviciile incluse.

Cum alegeți o masă de masaj

Nu se poate vorbi despre un maseur profesionist fără ca acesta să nu fie dotat cu o masă de masaj. Dacă ați pornit în căutarea mesei de masaj perfecte, avem pentru dumneavoastră un mic ghid care să vă vină în ajutor.

Înălţimea mesei de masaj

Pentru ca atât dumneavoastră, ca maseur, dar și clientul să se simtă confortabil, trebuie ca masa de masaj să să ofere posibilitatea de reglare în înălţime, dar şi de ajustare a tetierei în diferite poziţii. Gândiți-vă numai că o ședință de masaj durează aproximativ o oră, așa că este nevoie să lucrați ușor, iar clientul să nu se simtă incomodat în vreun fel. Ca să nu mai zicem și de faptul că în cazul unui salon particular, să zicem, sunt numeroase programări zilnic, iar fiecare client are nevoile sale.

Lăţimea mesei de masaj

Dacă am vorbim de înălțime, nu se putea să nu vorbim și despre lățimea mesei de masaj. Clientul trebuie să stea într-o poziție cât mai confortabilă pe durata ședinței de masaj, corpul trebuie să fie cât mai relaxat, iar braţele să încapă pe masă şi să fie aşezate pe lângă trunchi. Cum ar fi dacă masa de masaj ar fi prea îngustă?

Fermitatea mesei de masaj

Chiar dacă ne referim la confortul pacientului, nu vă gândiți că ar fi nevoie de un burete moale. Acesta trebuie să fie sufficient de ferm pentru a putea suporta greutatea pacientului, dar și a dumneavoastră, atunci când treceți la executarea masajului propriu-zis. Tehnicile de masaj sunt numeroase, iar acestea implică multe mișcări, de aceea masa pe care executați ședința trebuie să ”suporte” toate acestea.

Confortul mesei de masaj

Am tot vorbit despre faptul că pacientul/clientul trebuie să se simtă confortabil pe masa de masaj. Nu este doar o simplă afirmație și orice maseur profesionist o știe. Dacă pacientul nu este relaxat și nu se simte confortabil, degeaba are loc acea ședință de masaj. În gradul de confort al acestuia intră și grosimea saltelei mesei de masaj, așa că nu alegeți una subțire, care să-i dea impresia acestuia că stă pe scândură, dar nici prea moale, după cum v-am spus mai sus.

Sistemul de pliere al mesei

V-am amintit în rândurile anterioare despre posibilitatea să efectuați unele ședințe de masaj la domiciliul clienților. Așa că aveți nevoie de o masă de masaj prevăzută cu sistem de pliere, pentru a fi mult mai ușor de transportat.

Prețul mesei de masaj

Trebuie să recunoaștem că la orice achiziție pe care o facem, un rol important îl are prețul produsului respective. Nici masa de masaj nu face excepție de la această regulă, așa că, dacă sunteți într-adevăr un profesionist și vă doriți să fiți printre cei mai buni, atunci revizuiți-vă un pic bugetul. Pentru a nu face o cheltuială prea mare, dar și să găsiți un produs bun, sfatul nostrum este să stabiliţi încă de la început ceea ce vă doriţi şi apoi analizaţi mesele de masaj disponibile în magazinele de specialitate sau pe site-urile de gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare