miercuri, mai 29, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Nu pleca la drum fără aceste obiecte în mașină

Nu mai este demult un moft să ai o mașină. Și aproape că nu îți închipui cum ar fi viața fără mica ta bijuterie pe patru roți. Adori să conduci. Și, în plus, chiar îți iubești mașina. Și ai grijă de ea așa cum trebuie. Zilnic faci cel puțin două-trei drumuri cu ea. Iar pentru ca totul să fie în regulă, este bine să fii pregătit cu unele lucruri care nu ai voie să-ți lipsească din autoturism.

Actele mașinii și asigurarea

Era de la sine înțeles că vom începe cu ceea ce este mai important. Niciodată nu pleca la drum fără să te asiguri că ai la tine actele mașinii, asigurarea și permisul de conducere. Verifică să fie încă valabile – acolo unde este cazul, pentru a nu risca și situații mai puțin plăcute. Și știi desigur la ce ne referim. În afară de cele originale, în portofelul tău ar trebui să se găsească. Și o copie a acestor acte. Cu ce scop? Pentru a le avea mereu la îndemână oricând ai nevoie de ele.

Trusă de prim ajutor

Chiar dacă ești recunoscut pentru faptul că șofezi foarte prudent, asta nu înseamnă că ești la adăpost de anumite incidente auto. Sau alte neplăceri de acest gen. Mai ales dacă transporți cu mașina ta și copii, când îi duci și aduci de la școală, antrenament sau activități extrașcolare. Prin urmare, o trusă de prim ajutor este mereu necesară în mașină. Aceasta ar trebui să conțină pastile împotriva răului de mașină, spirt, apă oxigenată, bandaje. Precum și tot ce mai consideri tu că este necesar. Pentru a fi bine pregătit în caz de situații neprevăzute.

Roată de rezervă

Evident, nu poți pleca la drum, în special la unul lung, fără să ai o roată de rezervă în portbagaj. Nu uita nici de uneltele de care ai nevoie pentru a schimba roata în caz de pană, iar aici ne referim în special la cric. Ar fi bine să știi cum să schimbi o roată și să ai mereu la îndemână uneltele necesare pentru această operațiune, iar motivele pentru care îți facem această recomandare nici nu mai trebuie menționate, nu?

Încărcător pentru telefon

Dacă petreci destul de mult timp în trafic, atunci este nevoie mereu de un încărcător de telefon. Nu se știe niciodată când ai nevoie de ajutor sau să folosești Google Maps, de exemplu, și cum procedezi dacă ești într-un loc nou, nu e nimeni prin preajmă și telefonul tău tocmai ce s-a descărcat? Evident, poți avea instalate pe telefon și alte aplicații utile și de care ai mereu nevoie și este bine ca telefonul să aibă suficientă baterie pentru a le folosi.

Sticlă cu apă

Nu doar în sezonul cald ai nevoie de o sticlă cu apă, în afară de cea din portbagaj necesară pentru motor. Există mai multe situații în care sticla de apă se dovedește a fi utilă, și dacă te gândești bine, îți vin în minte cel puțin trei dintre cele mai întâlnite. Așadar, nu renunța la sticla cu apă din mașină, în nicio împrejurare.

Triunghiuri reflectorizante și vestă de siguranță

Poate că atunci când ai citit rândurile de mai sus ne-ai considerat extrem de prudenți, dar știi cum se spune: mai bine să fii pregătit pentru orice situație și să nu se întâmple, decât să aibă loc și tu să nu ai ce face. Prin urmare, recomandarea noastră de mai sus nu este chiar o exagerare. De asemenea, în special dacă tu călătorești frecvent peste hotare, știi că acestea sunt obligatorii în multe țări. Și, în caz de accident, te pot ajuta prin creșterea vizibilității și siguranței pe drum

Sistem de navigație

Aproape că nu mai era nevoie să îl menționăm, nu? Toată lumea știe cât de util este un sistem de navigație în mașină, în special în perioada concediilor sau atunci când trebuie să ajungi la destinații pe care nu le cunoști. Pentru zonele cu semnal slab sau în situații de urgență, o hartă fizică este la rândul ei foarte utilă, așa că nu o privi ca pe ceva depășit, ci înțelege-i utilitatea.

Alimente neperisabile

Dacă tot am amintit ceva mai sus de apă, atunci este obligatoriu ca în mașina ta să se afle și un mic stoc cu alimente neperisabile. În situații de urgență sau blocaj în trafic acestea se dovedesc de-a dreptul salvatoare. Nu opta pentru alimente care se pot altera ușor, cele cu cremă sau ciocolată, din motive lesne de înțeles.

Lanternă și baterii de rezervă

Dacă vei călătorii pe timp de noapte sau în zone mai puțin bine luminate, atunci ai nevoie de ceva mai multă lumină. O baterie puternică, pentru care să ai și destule baterii de rezervă trebuie să se regăsească în portbagajul tău.

Instrumente de scris și un carnețel

Chiar dacă trăim în Era Tehnologiei, asta nu înseamnă că nu ai nevoie de cele de mai sus. Uneori ai nevoie să îți notezi ceva rapid, sau să lași un bilețel cu datele tale de identificare în cazul unui incident în trafic, iar dispozitivele electronice nu îți sunt de niciun folos acum. De asemenea, dacă vei călători alături de copii, este o bună metodă de a-i ține ocupați, pentru că se vor concentra pe scris sau desenat.

Scaun auto

Dacă este vorba de mașina personală și în familia ta există și copii mici, scaunele auto sau, după caz, înălțătoarele nu trebuie să lipsească. Alege pe cele mai sigure și nu uita să le montezi așa cum trebuie. Siguranța micilor pasageri trebuie să primeze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare