joi, iulie 25, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Destinații perfecte pentru a-ți petrece Crăciunul în România

Mai este aproximativ o lună de zile și vom sărbători Nașterea Domnului. Sărbătoarea preferată a celor mai mulți dintre noi. Și, deși se spune că marile sărbători religioase trebuie petrecute acasă, în sânul familiei, nu toată lumea procedează așa. Poți să ieși puțin din zona ta de confort. Și să alegi să îți petreci Crăciunul departe de casă, alături de câțiva prieteni sau membri ai familiei. Și vei reuși să creezi multe amintiri speciale pentru mai târziu.

Rămâi în țară de Crăciun, dar nu acasă

Se știe că pentru cei mai mulți dintre români, Crăciunul reprezintă o perioadă magică și plină de tradiție, iar țara noastră este una frumoasă, și care le oferă amatorilor de călătorii numeroase destinații perfecte pentru a experimenta farmecul sărbătorilor de iarnă. Nu este de mirare că străinii vin la noi să petreacă zile de neuitat în această perioadă. Nu știi spre care locuri să îți îndrepți atenția? Avem noi câteva sugestii pentru tine.

Brașov

Centrul țării și unul dintre cele mai vizitate orașe. Atât de către români, cât și de cei de peste hotare. Este orașul perfect unde poți să îți petreci Crăciunul. Deoarece sigur vei reuși să te distrezi de minune. În aceste zile, Piața Sfatului pare desprinsă parcă din poveștile de odinioară. Și acum înțelegi mai bine textele poveștilor din copilărie. Nu doar că mai mult ca sigur vei avea parte și de zăpadă. Dar această locație este decorate de-a dreptul feeric. Târgul de Crăciun te așteaptă cu multe surprize. Iar tu și cei care te însoțesc în această ”evadare de Crăciun” veți adora fiecare clipă. De fapt, întregul oraș parcă îmbracă acum haine de sărbătoare. Iar casele din Șchei, precum și Biserica Neagră nu trebuie ratate.

Sibiu

La o distanță destul de mică de Brașov este și Sibiul. Din nou o destinație de iarnă pe placul turiștilor. Și de această dată acest oraș pe care nu ai cum să nu îl iubești își așteaptă oaspeții cu multe surprize plăcute. O mulțime de lumini, oameni veseli și o atmosferă unică. Piața Mare a Sibiului își are farmecul ei aparte în orice anotimp. Dar pe perioada Sărbătorilor de Iarnă devine cu adevărat unică.

Maramureș

De fapt, cu el trebuia să începem, nu-i așa? Este ținutul României unde tradițiile din străbuni încă mai sunt respectate cu sfințenie, unde portul popular este la loc de cinste, mâncarea este delicioasă și oamenii primitori și zâmbitori. Ai șansa de a petrece câteva zile de neuitat, să asculți colinde care s-au păstrat din vremurile de odinioară, să-ți zâmbească un cocon cârlionțat și să bei un pahar de horincă arzătoare. Să nu uităm nici de peisajele de o frumusețe aparte ale Munților Maramureșului, satele tradiționale pline de case cu ușile lor din lemn cunoscute de toată lumea, bisericile de lemn și nu numai. Nu mai ezita și caută chiar acum cazare pentru perioada Crăciunului, pentru că nu vei regreta!

Sighișoara

De numele Sighișoarei se leagă cel al lui Vlad Țepeș, dar acesta nu ar trebui să fie singurul motiv pentru care alegi acest oraș drept destinație pentru vacanța ta de Crăciun. Străzile pietruite și arhitectura medievală se potrivesc de minune cu atmosfera de Sărbători, și evident ai parte și de tradiționalul Târg de Iarnă pe care nu te saturi să îl vizitezi în fiecare zi.

Timișoara

Poate că nu pare o destinație prea… tradițională atunci când vine vorba despre Crăciun, dar cine ține cont acum de anumite conveniențe? Acest oraș este de o frumusețe aparte, cu o arhitectură pe care dacă o numești eclectic nu greșești deloc, așa că se merită să fie vizitat în această perioadă, nu doar în afara sezonului rece. Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă Piața Unirii din Timișoara este ceva de vis, poate fi comparată cu o oază de lumină și veselie. Aici se organizează numeroase evenimente și spectacole care te fac să intri mai bine în atmosfera festivă a momentului.

București

Nu vrei neapărat tradițiile Maramureșului, ci mai degrabă agitația unui oraș mare? Atunci Bucureștiul, capitala țării, chiar poate deveni o destinație aparte pentru o mică evadare din cotidian. Piața Universității și Piața Constituției sunt locurile unde se amenajează târguri de Crăciun pe care nu ai voie să le ratezi, iar iluminatul festiv și evenimentele culturale completează atmosfera magică a Sărbătorilor.

Delta Dunării

Am lăsat la sfârșit o destinație aparte, unde puțini se încumetă să vină în perioada sezonului rece, cu atât mai mult în perioada Crăciunului. Noi îți recomandăm însă să lași prejudecățile la o parte și să ajungi aici, pentru că vei descoperi ceva cu adevărat special, care nu are termen de comparație. Dacă ai mai fost până acum în Deltă, și te-ai declarat cucerit de farmecul ei, este timpul să o cunoști și pe timp de iarnă.

Poate că nu ai târguri de Crăciun și nici posibilitatea de a practica sporturi de iarnă, dar asta nu înseamnă că nu te vei bucura de decizia luată. Delta pare un cu totul alt loc iarna, și nimic din ceea ce știai despre ea nu mai seamănă acum. Parcă ai ajuns într-un ținut aparte, unde din nou timpul și spațiul nu mai există. Dacă ești suficient de îndrăzneț și vrei să ieși cu adevărat din zona ta de confort, acesta este locul perfect pentru tine.
După cum ai observat, și țara noastră oferă o varietate de destinații perfecte pentru a experimenta tradițiile și frumusețea sărbătorilor de iarnă, fie că alegi un oraș plin de farmec medieval, o destinație montană pitorească sau un tărâm plin de mistere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare