sâmbătă, iunie 15, 2024
Top articole
Articole asemanatoare

Recomandări ca să scapi de gâtul înțepenit!

Torticolisul, sau gâtul înțepenit, după cum mai este cunoscut, are drept cauză, de cele mai multe ori, o mișcare greșită a gâtului. Sau, uneori, apare dimineața, ca urmare a unei poziții defectuoase de somn pe timpul nopții. Din fericire, această neplăcere trece destul de ușor, în aproximativ trei zile. Eventual și cu puțin ajutor din partea unor analgezice slabe. Cel mai probabil te confrunți destul de des și tu cu această neplăcere. Și ai vrea să știi câteva soluții rapide care să te scape de durere. Aici intervenim noi, cu câteva recomandări pe care le poți citit mai jos.

Puțin masaj, mereu de ajutor

Deși fiecare mișcare pe care o faci este una care îți dă dureri mari și te gândești că să atingi acea zonă înseamnă o adevărată tortură, trebuie să o faci!
Cea mai cunoscută metodă prin care te eliberezi de durerea cauzată de gâtul înțepenit, este cea a masajului. De altfel, instinctiv, atunci când ne trezim cu gâtul înțepenit, primele mișcări pe care le facem este să ne masăm un pic zona dureroasă. În încercarea de a mai calma un pic disconfortul. Sau chiar durerea din acea zonă. Nu este nevoie să apeși tare. Ci doar cu mișcări ușoare, dar ferme, să masezi puțin zona. Și vei simți cum lucrurile se îmbunătățesc.

Dacă nu apelezi la serviciile unui profesionist, și te folosești de un prieten sau membru al familiei pentru un masaj al zonei, ai grijă ca mișcările sale să fie unele blânde. Cu alte cuvinte, să nu-ți mărească suferința. Pentru ca masajul să fie mai eficient, poți apela și la ajutorul unor uleiuri esențiale. Sau, dacă acestea îți lipsesc, folosește ulei de măsline din care sigur ai prin casă. Încălzește-l puțin înainte de folosire. Dar ai grijă să nu-l aduci până la pragul în care la aplicarea acestuia te poți arde. Pielea gâtului este de obicei sensibilă și te poți răni foarte ușor.

Mișcări line, circulare

Niciodată, atunci când masezi acea zonă, nu o face cu mișcări de sus în jos sau invers.  Pentru că nu este corect.
Masajul trebuie efectuat cu mișcări line, circulare și nu aplica o presiune sporită. Nu va dura prea mult și vei observa că senzația de gât înțepenit este mult diminuată, te simți mult mult mai confortabil și ai speranța că lucrurile merg în direcția bună. Atunci când este realizat în mod corect, acest masaj îți relaxa mușchii și va avea loc îmbunătățire circulației sanguine în regiunea respectivă, iar senzația de ”gât de lup” se va atenua simțitor în doar câteva minute.

Căldură pentru relaxarea musculară

Din păcate pentru tine, nu ai cum să apelezi la masaj. Și atunci, ce faci? Durerea este destul de mare, tu ai o întâlnire importantă sau trebuie să ajungi urgent la serviciu! Există și acum o soluție! Știi, desigur, că printre cele mai bune remedii pentru gâtul înțepenit este și căldura. Încălzește un prosop, o eșarfă, un fular, pe care mai apoi petrece-l pe după gâtul dureros și vei vedea cum durerea începe să cedeze. Un duș cald, cu zona dureroasă sub picăturile binefăcătoare face adevărate minuni. Pe cât posibil, încearcă să miști ușor și gâtul, fără să forțezi, și recuperarea va fi mult mai rapidă.

Ce știi despre oțetul de mere și efectele lui benefice în torticolis?

Atunci când ai citit rândurile de mai sus, probabil ai zâmbit. Oțet de mere pentru gât înțepenit? Este o glumă bună! Asta a fost, cu siguranță, prima ta reacție. Da, chiar dacă pare un banc bun, să știi că acest lichid pe care toată lumea îl are acasă este un remediu excelent. Tot ce trebuie să faci este să uzi o cârpă cu oțet de mere și aplic-o pe gât asemenea unei comprese. Simplu, rapid, dar mai ales, foarte eficient!

Exerciții fizice pentru flexibilitate

Dacă și tu te-ai trezit cu senzația de gât înțepenit, știi prea bine că orice încercare de a mișca zona îți dă dureri mari și de aceea eviți să o faci. Cu toate acestea, specialiștii kinetoterapeuți sunt de părere că exercițiile fizice sunt perfecte pentru a scăpa de neplăcerile gâtului înțepenit.
Este esențial ca mușchii tăi să-și recapete flexibilitatea, așa că nu sta degeaba și aștepta ca lucrurile să treacă de la sine. Vorbim, în acest caz, de câteva exerciții ușoare, întors ușor gâtul spre stânga și spre dreapta alternative, atât cât îți permite durerea.

Apoi, te poți folosi foarte bine de un prosop, pe care îl pui la ceafă, ţinându-l cu ambele mâini de cele două capete şi apoi încearcă să ridici fruntea trăgând uşor prosopul spre ceafă. Foloseşte prosopul ca pe o pârghie, trâgând uşor de un capăt, apoi de celălalt, alternativ, astfel încât capul să se mişte când într-o parte, când în cealaltă. Oprește-te dacă simți durere și în niciun caz nu face mișcări bruște, care nu fac decât să îți accentueze starea de diconfort.
Dacă simți însă că nimic nu te ajută, poți apela la medicamente analgezice ușoare, până reușești să îți revii.

Scapă de durere

Încearcă remediile noastre în caz de rigiditate a gâtului și vei vedea că problema nu ți se mai pare atât de greu de suportat, și nu vei mai fi nevoit să stai zile întregi cu dureri. Remediile sunt ușoare, la îndemâna oricui, și nu trebuie să stai și să te vaiți de durere când poți scăpa atât de repede de ea. Tu mai cunoști și alte remedii pentru senzația de gât înțepenit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare